Termékek

Haas Vanillincukor 8g

A vanillincukor a hagyományos konyha nélkülözhetetlen eleme, bármely édesség ízvilágát különlegessé teszi, valamint sütemények díszítésére is kiválóan alkalmas.

1. Édes mártások ízesítéséhez használjunk Haas Vanillincukrot, illetve befőttek, szószok, lekvárok, sőt kávékülönlegességek és egyes teák ízvilágát is különlegesebbé tehetjük vele. Tejszínhabhoz, sőt forralt borhoz is bátran adhatjuk.

2. Nem barnulnak meg az almaszeletek, ha vanillincukorral megszórjuk őket. A cukros alma önmagában is finom csemege.

3. Tippek az omlós tészta készítéséhez: A klasszikus omlós tészta alapreceptje: 50 dkg liszt, 30 dkg vaj és 20 dkg kristálycukor, amihez 2 tojást adunk. A tésztát még finomabbá tehetjük, ha a kristálycukor egyharmadát Haas Vanillincukorral helyettesítjük, vagyis kb. 7 dkg vanillincukrot és 13 dkg kristálycukrot használunk.

4. Piskóta készítésénél a tojást úgy verjük kemény habbá, hogy a szükséges cukormennyiség 20%-át  Haas Vanillincukorral helyettesítjük. Hatása ugyanaz, az íze azonban különlegesebb lesz.

Energiaérték

1674 kJ (394 kcal)/100 g

Termékösszetevők

cukor, aroma (vanillinkristály)