Termékek

Haas Natural Étkezési keményítő 250g

Gluténmentes

Felhasználási javaslat

  • Sütéshez: A sütemények, omlettek, metéltek, rétesek, piskóták és sütőporral készült tészták minőségének javításához a receptben megadott lisztmennyiség 1/4 - 1/2-ét a Haas Natural Étkezési keményítővel pótolhatjuk. A keményítőt a liszttel mindig alaposan el kell keverni és át kell szitálni.
  • Főzéshez (levesek, főzelékek készítéséhez): A Haas Natural Étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal (víz, leves) tejsimára keverjük és állandó keverés közben a forró ételhez adjuk, majd egyszer felforraljuk.
  • Fontos: A Haas Natural Étkezési keményítővel sűrített leveseket és mártásokat nem szabad hosszabb ideig főzni, különben a keményítő hatása csökken.

Tippek mesterszakácsunktól:

A sodók és mártások sűrítéséhez liszt helyett használhatunk Haas Natural Étkezési keményítőt is, így a mártásunk sokkal lágyabb, selymesebb lesz, mintha liszttel készítenénk. A keményítőt mindig keverjük ki egy kevés hideg vízzel és így öntsük a sűrítendő készítménybe.

Bármely sütemény különlegesebbé tehető, ha gyümölcsszószt készítünk mellé. Gyümölcsszószoknál általános arány a következő: 20 dkg gyümölcs, 2 teáskanál Haas Natural Étkezési keményítő, 5 dkg porcukor, 1 dl víz vagy gyümölcslé.Elkészítése:A gyümölcsöt kevés vízzel forraljuk fel. (A  gyümölcs lehet fagyasztott is).A keményítőt, cukrot és az 1 dl vizet vagy gyümölcslevet keverjük össze alaposan egy tálban, majd  adjuk az előzőleg felforralt gyümölcshöz és ezt együtt forraljuk fel. Ízesíthetjük egy pici fahéjjal is. Ügyeljünk rá, hogy csak nagyon rövid ideig forraljuk, majd vegyük le a tűzről, különben a keményítő hatása csökken.

Ha a habaráshoz nem lisztet, hanem étkezési keményítőt használunk, akkor az ételnek sokkal lágyabb, kellemesebb íze lesz, sőt az étel energiatartalma is csökkenthető.

Kapható: Auchan, CBA, Coop, Match, DM, Metro, Reál, Spar, Interspar, Tesco

Energiaérték: 1412 kJ (343 kcal)/100 g

Termékösszetevők: kukoricakeményítő