Termékek

Haas Natural Vanillincukor 8g

A vanillincukor a hagyományos konyha nélkülözhetetlen eleme, bármely édesség ízvilágát különlegessé teszi, valamint sütemények díszítésére is kiválóan alkalmas. A Haas Natural Vanillincukor gluténmentes, így lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Felhasználási javaslat

Az alábbiakban Hunyaddobrai Csaba mesterszakácsunk ad tippeket a vanillincukor minél szélesebb körű felhasználásához.
  • Édes mártások ízesítéséhez használjunk Haas Natural Vanillincukrot, illetve befőttek, szószok, lekvárok, sőt kávékülönlegességek és egyes teák ízvilágát is különlegesebbé tehetjük vele. Tejszínhabhoz, sőt forralt borhoz is bátran adhatjuk.
  • Nem barnulnak meg az almaszeletek, ha vanillincukorral megszórjuk őket. A cukros alma önmagában is finom csemege.
  • Tippek az omlós tészta készítéséhez: A klasszikus omlós tészta alapreceptje: 50 dkg liszt, 30 dkg vaj és 20 dkg kristálycukor, amihez 2 tojást adunk. A tésztát még finomabbá tehetjük, ha a kristálycukor egyharmadát Haas Natural Vanillincukorral helyettesítjük, vagyis kb. 7 dkg vanillincukrot és 13 dkg kristálycukrot használunk.
  • Piskóta készítésénél a tojást úgy verjük kemény habbá, hogy a szükséges cukormennyiség 20%-át  Haas Natural Vanillincukorral helyettesítjük. Hatása ugyanaz, az íze azonban különlegesebb lesz.

Kapható: Auchan, Tesco, CBA, Coop, Reál

Energiaérték: 1674 kJ (394 kcal)/100 g

Termékösszetevők: cukor, aroma (vanillinkristály)