Termékek

Haas Vas + C + folsav + B6 + B12 pezsgőtabletta 80g

A vas létfontosságú elem szervezetünk minden sejtje számára.Fontos szerepe van az oxigén szállításában, raktározásában, a sejtek növekedésében és szaporodásában.A vassal szervezetünk nagyon gazdaságosan bánik, ugyanis csak felszívódni tud, de a szokásos utakon kiválasztódni nem képes.Vasvesztés abban az esetben történik, ha sejtek távoznak, ami természetes a bőr és bélnyálkahártya állandó megújulása során. Nagyobb fokú vasvesztés vérzéskor lép fel, ezért a nők sokkal inkább ki vannak téve vashiány kialakulásának.A táplálékkal bevitt vasnak csak nagyon kis része hasznosul. Átlagosan 6 mg vas kerül a szervezetbe a normális étrenddel, és ebből mindössze 1 mg az, ami fel is szívódik.A vashiány tünetei a fáradtság, kimerültség, koncentrációhiány, reggeli fejfájás, feledékenység, sápadtság, étvágytalanság, fertőzésekre való hajlam, hajhullás. Sokat elárul a köröm állapota is: vashiányos vérszegénység esetén a köröm töredezik, halvány, hosszanti irányban barázdált.A tartós vashiány és az ennek következtében kialakuló vérszegénység hosszú távon komoly betegségek kialakulásához vezethet, és a szellemi fejlődés elmaradását eredményezheti.Valamennyi ásványi anyag közül a vas az, amelynek a hiányától a világon a legtöbb ember szenved, a WHO adatai szerint a népesség közel egyharmada.A C-vitamin jelenléte nagyban elősegíti a vas gyors felszívódását.

A B12 elősegíti a vörösvértestek képződését, B6 kell ahhoz, hogy a B12 jól felszívódjék, a folsav szintén segíti a vér alkotóelemeinek képződést, és érdekes módon mesterséges készítményekből jobb a felszívódása, mint természetes forrásaiból.

Felhasználási javaslat

  • Egy darab pezsgőtabletta 2 dl hideg vízben történő feloldásával vérnarancsízű ital nyerhető.

Kapható: Auchan, CBA, Coop, Match, Metro, Reál, Spar, Interspar, Tesco

Energiaérték: 954 kJ (228 kcal/100 g)

Termékösszetevők: étkezési sav (citromsav), savanyúságot szabályzó anyag (nátrium-hidrogén-karbonát), cukor, természetazonos vérnarancs aroma, L-aszkorbinsav, édesítőszer (aszpartám*), vas(III)-difoszfát, pteroilmonoglutaminsav, piridoxin-hidroklorid, cianokobalamin, *fenil-alanin forrást tartalmaz