101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Házi müzli

Egy saját készítésű müzli receptet szeretnénk ajánlani különösen azoknak, akik aktívan sportolnak és szeretnék a reggelt egy tartalmas reggelivel kezdeni.
Házi müzli:
Hozzávalók 4 adaghoz:15 dkg zabpehely, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 evőkanál barna nádcukor, 1 tasak Haas Natural Vanillincukor, 5 dkg durvára őrölt mogyoró, 5 dkg aszalt vörösáfonya, 3 dkg cornflakes, 3 dkg fehér csoki durvára vágva, 3 dkg szeletelt mandula.
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapírral bélelt sütőlapon egyenletesen elterítjük és 170 fokon nagyjából 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt, jól záródó üvegben, dobozban tároljuk. Keverhető tejbe, joghurtba. Rétegesen elkészítve mézes joghurttal, friss vagy fagyaszott gyümölccsel remek pohárkrémet kapunk!

Kipróbált recept a Mákvirág Gasztroklub ajánlásával!


Vissza