Receptek

Recept nyomtatás

Hólabda

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 10 db, a „kiszúró” formától függően):

…a piskótához:

5 db M tojás

1 csomag Haas Natural Vanillincukor

70 g cukor

2 evőkanál holland kakaópor

60 g rizsliszt (vagy GM süteményliszt/univerzális lisztkeverék)

20 g Haas Natural étkezési keményítő

… a krémhez:

1 csomag Haas Natural Kókuszízű pudingpor

3 dl tej

1 csomag Haas Natural Vanillincukor

2 evőkanál cukor

2-3 evőkanál mascarpone

…a díszítéshez:

Kókuszreszelék

Étcsokoládé vagy tejcsokoládé

Kókuszchips

Elkészítés

Elkészítjük a kakaós piskótát: Tojások sárgáját kikeverjük a cukor egyharmadával. A tojásfehérjét habbá verjük (mielőtt teljesen kemény lesz, adjuk hozzá a maradék cukrot). A tojáshabból egy keveset hozzákeverünk a tojássárgás masszához, jól elkeverjük, majd ezt adjuk hozzá a maradék tojáshabhoz. A kakaóporral összekevert, átszitált lisztet és keményítőt (két részletben) hozzáadjuk a tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba!) Megfőzzük a vaníliás/kókuszos pudingot a tejben, majd hozzákeverjük a mascarponét. A kihűlt piskótából egy pohár/sütemény kiszúró segítségével köröket szaggatunk. 
A köröket félbevágjuk, megtöltjük pudinggal, visszatesszük a tetejét, és a „labdácska” oldalát is bekenjük pudinggal (ügyelve arra, hogy a teteje és az alja ne legyen pudingos). A „labdácskák” oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére olvasztott csokoládét kenünk, és hagyjuk megdermedni. Díszíthetjük kókuszchipsszel.