Receptek
Recept nyomtatásHólabda
Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 10 db, a „kiszúró” formától függően):
…a piskótához:
5 db M tojás
1 csomag Haas Natural Vanillincukor
70 g cukor
2 evőkanál holland kakaópor
60 g rizsliszt (vagy GM süteményliszt/univerzális lisztkeverék)
20 g Haas Natural étkezési keményítő
… a krémhez:
1 csomag Haas Natural Kókuszízű pudingpor
3 dl tej
1 csomag Haas Natural Vanillincukor
2 evőkanál cukor
2-3 evőkanál mascarpone
…a díszítéshez:
Kókuszreszelék
Étcsokoládé vagy tejcsokoládé
Kókuszchips
Elkészítés
Elkészítjük a kakaós piskótát: Tojások sárgáját kikeverjük a cukor egyharmadával. A tojásfehérjét habbá verjük (mielőtt teljesen kemény lesz, adjuk hozzá a maradék cukrot). A tojáshabból egy keveset hozzákeverünk a tojássárgás masszához, jól elkeverjük, majd ezt adjuk hozzá a maradék tojáshabhoz. A kakaóporral összekevert, átszitált lisztet és keményítőt (két részletben) hozzáadjuk a tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba!) Megfőzzük a vaníliás/kókuszos pudingot a tejben, majd hozzákeverjük a mascarponét. A kihűlt piskótából egy pohár/sütemény kiszúró segítségével köröket szaggatunk.
A köröket félbevágjuk, megtöltjük pudinggal, visszatesszük a tetejét, és a „labdácska” oldalát is bekenjük pudinggal (ügyelve arra, hogy a teteje és az alja ne legyen pudingos). A „labdácskák” oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére olvasztott csokoládét kenünk, és hagyjuk megdermedni. Díszíthetjük kókuszchipsszel.