101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Kelt tésztás kakaós csiga

Ha a megszokott kelt tésztás kakaós csigánkat szeretnénk kicsit megbolondítani, akkor biztosan sikert aratunk a finn verzióval!
És hogy ez miben különbözik a miénktől?
1. Egyrészt a töltelék megbolondítható kardamommal. Ennél a nálunk még nem túl gyakori fűszernél zöld maghüvelyben fekete magok vannak, amiket mozsárzúzóval érdemes porrá őrölni: fahéjas, kakaós töltelékekbe téve finom, kissé ánizsos ízvilágot érhetünk el vele.
2. A finnek kakaós csigájának a formája is más, ami azon kívül, hogy nagyon mutatós, praktikus is, mert így a töltelék sütés közben nem folyik ki belőle. A szokásos módon feltekert rudat trapézokra vágjuk, a trapéz rövidebbik oldalával felfelé fordítjuk őket, és óvatosan benyomjuk a közepét, majd megsütjük.
3. És nem utolsósorban a szórócukor vagy jégcukor sem maradhat el a tetejéről!

Kipróbált recept a Mákvirág Gasztroklub ajánlásával!

Vissza