Receptek
Recept nyomtatásKÖRTEBEFŐTT
Hozzávalók
Hozzávalók 5 kg gyümölcshöz: 1 tasak Haas befőtt tartósító, 1,9 l víz, 50-75 dkg cukor, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés
- Készíts szirupot: 1,9 l vízhez adj 50-75 dkg cukrot, illetve ízlés szerint adhatsz hozzá fűszereket (fahéjat, szegfűszeget), majd forrald fel.
- A megtisztított, meghámozott, kimagozott körtét szeleteld fel. (Amennyiben egyszerre többet készítesz, hogy ne barnuljanak meg, tedd citromos vagy citromsavas hideg vízbe.) A gyümölcsöket ezt követően tedd a szirupba, főzd újraforrásig, majd szedd át tiszta befőzőüvegekbe.
- A szirupot újra forrald fel, ezt követően keverd bele a Haas Befőtt tartósítót, majd a forró szirupot töltsd a gyümölcsökre úgy, hogy azokat ellepje. Az üvegeket azonnal zárjuk le.
- A szobahőmérsékleten kihűlt kompótokat helyezd száraz, hűvös helyre.