Receptek

Recept nyomtatás

Körtés sütemény

Hozzávalók

50 g vaj

80-100 g cukor, attól függ, ki mennyire szereti édesen

2 db tojás

100 g tejszín

100 g tej

250 g liszt (70% kölesliszt és 30% rizsliszt. Ha csak rizslisztet használunk, akkor 2 teáskanál útifűmaghéjat adjunk hozzá.)

1 teáskanál Haas Natural Sütőpor

1 csipet só szegfűszeg, fahéj ízlés szerint

díszítéshez: körte, pár szem dió


Elkészítés

Távolítsd el a körték magházát, majd félbevágva tedd forrásban lévő vízbe. Add hozzá a fahéjat és a szegfűszeget és fedő alatt főzd puhára. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A puha vajat a cukrot és a tojásokat kézi habverővel dolgozd össze. Egy keverőtálban keverd össze a liszteket, a sütőport, a sót és ízlés szerint rakj bele fahéjat és szegfűszeget. Szép lassan adagolva keverd össze, majd add hozzá a tejszínt és a tejet is. Öntsd tetszőleges formába a masszát, a tetejére pedig ízlés szerint rakj körtét és diót, majd körülbelül 30 percre rakd a sütőbe, és tűpróbával ellenőrizd. És kész is az egyszerű, de annál finomabb körtés süti!


A megadott mennyiségből körülbelül 8 szelet lesz.

Tipp: Attól függően, hogy köles- vagy rizsliszttel és útifűmaghéjjal készítjük-e el, a folyadék mennyisége is változhat! Mivel a gluténmentes liszteknek általában nagyobb a folyadékigénye, így ha szükséges, adj hozzá még tejet, hogy ne legyen nagyon sűrű a tészta állaga.