Receptek
Recept nyomtatásKörtés sütemény
Hozzávalók
50 g vaj
80-100 g cukor, attól függ, ki mennyire szereti édesen
2 db tojás
100 g tejszín
100 g tej
250 g liszt (70% kölesliszt és 30% rizsliszt. Ha csak rizslisztet használunk, akkor 2 teáskanál útifűmaghéjat adjunk hozzá.)
1 teáskanál Haas Natural Sütőpor
1 csipet só szegfűszeg, fahéj ízlés szerint
díszítéshez: körte, pár szem dió
Elkészítés
Távolítsd el a körték magházát, majd félbevágva tedd forrásban lévő vízbe. Add hozzá a fahéjat és a szegfűszeget és fedő alatt főzd puhára. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A puha vajat a cukrot és a tojásokat kézi habverővel dolgozd össze. Egy keverőtálban keverd össze a liszteket, a sütőport, a sót és ízlés szerint rakj bele fahéjat és szegfűszeget. Szép lassan adagolva keverd össze, majd add hozzá a tejszínt és a tejet is. Öntsd tetszőleges formába a masszát, a tetejére pedig ízlés szerint rakj körtét és diót, majd körülbelül 30 percre rakd a sütőbe, és tűpróbával ellenőrizd. És kész is az egyszerű, de annál finomabb körtés süti!
A megadott mennyiségből körülbelül 8 szelet lesz.
Tipp: Attól függően, hogy köles- vagy rizsliszttel és útifűmaghéjjal készítjük-e el, a folyadék mennyisége is változhat! Mivel a gluténmentes liszteknek általában nagyobb a folyadékigénye, így ha szükséges, adj hozzá még tejet, hogy ne legyen nagyon sűrű a tészta állaga.