Receptek
Recept nyomtatásKuglóf
Hozzávalók
Kuglófhoz:
400 g barna rizsliszt
1 csomag Haas Natural Sütőpor
6 db tojás
2 evőkanál natúr kakaópor
120g szobahőmérsékletű margarin
1 dl tej
50 g szeletelt mandula
120 g édesítő vagy ennek megfelelő cukor
Öntethez:
1 csomag Haas Natural Csokoládéízű pudingpor
0,6 l tej
20 g édesítő vagy ennek megfelelő cukor
Elkészítés
A barna rizsliszthez hozzákeverjük a sütőport, majd az összes többi hozzávalót is hozzákeverjük a natúr kakaópor kivételével. A massza felét áttesszük egy másik tálba és belekeverjük a két evőkanál natúr kakaóport, így lesz egy világos és egy sötét tészta-masszánk. A kuglóf formánkat kikenjük egy kevés margarinnal és beleöntjük mindkét masszánkat úgy, hogy felváltva az egyikből, majd a másikból öntünk a formába. Előmelegített sütőben 180 C°-on alul-felül sütéssel kb. 30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Közben elkészítjük a csokipudingot 0,6 liternyi tejjel és mikor készre sült a kuglóf, rácsurgatjuk a tetejére.