Receptek

Recept nyomtatás

Kuglóf

Hozzávalók

Kuglófhoz:

400 g barna rizsliszt

1 csomag Haas Natural Sütőpor

6 db tojás

2 evőkanál natúr kakaópor

120g szobahőmérsékletű margarin

1 dl tej

50 g szeletelt mandula

120 g édesítő vagy ennek megfelelő cukor


Öntethez:

1 csomag Haas Natural Csokoládéízű pudingpor

0,6 l tej

20 g édesítő vagy ennek megfelelő cukor


Elkészítés

A barna rizsliszthez hozzákeverjük a sütőport, majd az összes többi hozzávalót is hozzákeverjük a natúr kakaópor kivételével. A massza felét áttesszük egy másik tálba és belekeverjük a két evőkanál natúr kakaóport, így lesz egy világos és egy sötét tészta-masszánk.  A kuglóf formánkat kikenjük egy kevés margarinnal és beleöntjük mindkét masszánkat úgy, hogy felváltva az egyikből, majd a másikból öntünk a formába. Előmelegített sütőben 180 C°-on alul-felül sütéssel kb. 30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Közben elkészítjük a csokipudingot 0,6 liternyi tejjel és mikor készre sült a kuglóf, rácsurgatjuk a tetejére.