Receptek

Recept nyomtatás

Málnás-túrós sütemény

Hozzávalók

  • 150g gluténmentes zabpehelyliszt/ gluténmentes zab őrölve
  • 6db tojás
  • 1 csomag Haas Natural Sütőpor
  • 80g cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer, pl.: 110g eritrit
  • 1 csomag Haas Natural Vanillincukor
  • 450g félzsíros túró
  • 150g natúr joghurt
  • a tetejére és bele kb. 20-30 szem fagyasztott málna

Elkészítés

A sütőt tekerjük fel 180 fokra, alul-felül sütésre. A tojásokat keverjük habosra a cukrokkal, majd keverjük bele a joghurtot és a túrót. A zabpehelylisztet és a sütőport külön tálban keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásos masszához és keverjük alaposan össze. Forgassuk bele a málnát, de pár szemet hagyjunk meg a díszítéshez. Egy magasabb falú tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát és díszítsük a megmaradt málnával. 30-35 perc alatt süssük készre a sütőben.