Receptek
Recept nyomtatásMálnás-túrós sütemény
Hozzávalók
- 150g gluténmentes zabpehelyliszt/ gluténmentes zab őrölve
- 6db tojás
- 1 csomag Haas Natural Sütőpor
- 80g cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer, pl.: 110g eritrit
- 1 csomag Haas Natural Vanillincukor
- 450g félzsíros túró
- 150g natúr joghurt
- a tetejére és bele kb. 20-30 szem fagyasztott málna
Elkészítés
A sütőt tekerjük fel 180 fokra, alul-felül sütésre. A tojásokat keverjük habosra a cukrokkal, majd keverjük bele a joghurtot és a túrót. A zabpehelylisztet és a sütőport külön tálban keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásos masszához és keverjük alaposan össze. Forgassuk bele a málnát, de pár szemet hagyjunk meg a díszítéshez. Egy magasabb falú tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát és díszítsük a megmaradt málnával. 30-35 perc alatt süssük készre a sütőben.