101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Mézeskalács

November végén már sokan keresik a tökéletes mézeskalács receptet. Ha díszíteni szeretnéd a mézeskalácsot, akkor ezt a receptet ajánljuk, mert ez sülés közben is jól megtartja a kiszúrt formákat. Díszítéshez pedig házi készítésű írókát is készíthetünk keményítő felhasználásával.
Mézeskalács:
Hozzávalók: 25 dkg méz,10 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 6 g mézeskalács fűszer, 8 g kakaópor, 50 dkg búzaliszt, 1 tojás,1 csipet só, 3 g Haas Natural sütőpor
A hozzávalókat robotgéppel összekeverjük. A tészta nem igényel pihentetést, de hűtőbe téve később is felhasználhatjuk. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, majd 180 fokon 8-10 percig sütjük, előmelegített sütőben. 
Díszítéshez házi készítésű írókát készíthetünk, ami néhány csepp vízzel tovább hígítva remekül funkcionál terülőmázként is. A folyékony ételfesték nagyon elfolyósíthatja, így célszerűbb zselé vagy por állagú ételfestékkel színezni.
Fehér és színezett íróka: 
Hozzávalók: 1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 2 csapott evőkanál Haas Natural étkezési keményítő, 1 teáskanál ecet vagy citromlé.


Vissza