Receptek

Recept nyomtatás

Mézeskalács

Hozzávalók

4 dkg barna cukor,4 dkg fehér cukor, 4 dkg méz, 40 ml víz,7 dkg vaj vagy margarin, 1-1 tk őrölt gyömbér, fahéj, szegfűszeg, 2 kk Haas Natural Sütőpor, 10 dkg rizsliszt, 10 dkg Haas Natural Étkezési keményítő

Elkészítés

A cukrokat, a mézet és a vizet olvaszd össze. Ügyelj arra, hogy a barna cukor is teljesen elolvadjon! A tűzről húzd le, tedd bele a vajat, és hagyd elolvadni benne. A lisztet és a keményítőt a fűszerekkel, és a sütőport keverd össze.

A száraz és nedves hozzávalókat öntsd össze, keverd össze, állítsd össze a tésztát. Háztartási fóliával takard le, és egy éjszakára tedd hűtőbe. Másnap használat előtt kicsit hagyd felmelegedni szobahőmérsékleten. Több kisebb adagban nyújtsd vékonyra (1- 2 mm vastagra), szaggasd formára, sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt süsd pirosra 180 fokon. A sütőlapon hagyd kihűlni. (Melegen még kissé hajlékony a tészta, kihűlve keményedik meg.)

Kedved szerint díszítheted.

Tipp díszítéshez:http://haas.hu/cukormaz-