Receptek
Recept nyomtatásMuffin
Hozzávalók
25 dkg finomliszt vagy gluténmentes lisztkeverék6 g Haas Natural gluténmentes sütőpor
1 db tojás
12 dkg kristálycukor
1 tasak Haas Natural Vanillincukor
0,8 dl semleges ízű növényi olaj
2,5 dl joghurt / növényi joghurt / főzőkrém / tejszín
Ízesítéshez tetszés szerint adhatunk még:
20–25 dkg friss gyümölcsöt (pl. kimagozott meggy, kockázott barack vagy szilva, áfonya), vagy
10 dkg aszalt / kandírozott gyümölcsöt, vagy
10 dkg aprított diót, mandulát, mogyorót, csokoládédarabkákat
Elkészítés
1. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukor, vanillincukor) egy tálban összekeverjük.2. Egy másik edényben a nedves hozzávalókat (tojás, olaj, joghurt) elhabarjuk.
3. A két keveréket óvatosan összeöntjük, csak lazán átforgatva – nem kell túlkeverni!
4. A masszát egyenletesen elosztjuk a muffinpapírral bélelt sütőformában.
5. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
A muffinok tetejét sütés után 10 perccel megszórhatjuk durvára vágott dióval, zabpehellyel vagy egy kevés fahéjas cukorral.