Receptek

Recept nyomtatás

Narancsos répalekvár

Hozzávalók

70 dkg répa

4 dl víz

2 narancs

1 citrom

30 dkg cukor

1 csomag Haas Quittin 3:1 Zselésítőszer

Őrölt fahéj/gyömbér

Elkészítés

A répát hámozd meg és karikázd fel. Tedd fel főni a vízzel, a hámozott és felkockázott naranccsal, a citrom kifacsart levével, a zselésítőszerrel végül a cukorral. Ízlés szerint reszelhetsz hozzá kevés narancs- és citromhéjat is, fűszerezheted őrölt fahéjjal vagy akár őrölt gyömbérrel is.

Ha a répa megfőtt, akkor botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd, és még egy picit tedd vissza rotyogni, majd sterilizált/felforrósított üvegekbe töltsd a lekvárt. Miután rátetted az üveg tetéjét, állítsd fejre az üveget 5 percre, majd fordítsd vissza és így hagyd kihűlni.


+tipp:

Ha kevésbé szeretnél intenzív répa ízt a lekvárban, akkor tegyél bele kettő nagyobb narancsot, de ha meghagynád a répa ízét, akkor akár elég 1 db narancs is.