Receptek
Recept nyomtatásNarancsos répalekvár
Hozzávalók
70 dkg répa
4 dl víz
2 narancs
1 citrom
30 dkg cukor
1 csomag Haas Quittin 3:1 Zselésítőszer
Őrölt fahéj/gyömbér
Elkészítés
A répát hámozd meg és karikázd fel. Tedd fel főni a vízzel, a hámozott és felkockázott naranccsal, a citrom kifacsart levével, a zselésítőszerrel végül a cukorral. Ízlés szerint reszelhetsz hozzá kevés narancs- és citromhéjat is, fűszerezheted őrölt fahéjjal vagy akár őrölt gyömbérrel is.
Ha a répa megfőtt, akkor botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd, és még egy picit tedd vissza rotyogni, majd sterilizált/felforrósított üvegekbe töltsd a lekvárt. Miután rátetted az üveg tetéjét, állítsd fejre az üveget 5 percre, majd fordítsd vissza és így hagyd kihűlni.
+tipp:
Ha kevésbé szeretnél intenzív répa ízt a lekvárban, akkor tegyél bele kettő nagyobb narancsot, de ha meghagynád a répa ízét, akkor akár elég 1 db narancs is.