Receptek

Recept nyomtatás

Őszibarackos-pudingos sütemény

Hozzávalók

4 db tojás

1 csipet só

100 g cukor

1 csomag Haas Natural Vanillincukor

1 dl víz

1 dl kókuszolaj

250 g rizsliszt

0.5 csomag Haas Natural Sütőpor

2 db barack

Pudinghoz:

40 g Haas Natural Vaníliaízű pudingpor

4 dl tej

2 evőkanál cukor


Elkészítés

Főzd meg a pudingot és hagyd kihűlni, hogy megdermedjen. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját a cukorral habosra, a fehérjét a sóval, pedig verd fel kemény habbá . A sárgájához add hozzá a vanillincukrot, a vizet és a kókuszolajat.  Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd  keverd egyneműre a tojássárgája krémmel, és végül óvatosan add hozzá a tojásfehérje habot is.
Öntsd a tésztát vajjal kikent 30 cm átmérőjű pitetálba, majd kanalazd rá a kihűlt pudingot és tedd legvégül a tetejére az őszibarack szeleteket. Süsd 30 percig és ha kicsit meghűlt, akkor szeletelheted is!