Receptek
Recept nyomtatásPARADICSOMLEKVÁR
Szerencsés vagy és a kertben többféle paradicsom is szép számban terem? Ha már unod a paradicsomos salátákat, akkor készíts a paradicsomból lekvárt, akár pirítósra vagy húsos, zöldfűszeres ételek mellé is kiváló.
Hozzávalók
3:1 Haas Quittin lekvár zselésítőszer
-1,5 kg paradicsom
-25 dkg cukor
-bazsalikom levél vagy szárított bazsalikom
-chili paprika vagy por
Elkészítés
Mosd meg a paradicsomokat majd az aljukat vágd be kereszt alakba, és tedd lobogó vízbe őket 1 percre, majd szedd át hideg vízbe. Így nagyon könnyen meg tudod hámozni a paradicsomokat.
Vágd félbe, és távolítsd el a csumájukat és magozd ki.
Ezután darabold apróra a paradicsomokat és tedd fel egy kis vízzel párolni. körülbelül 1 óráig főzd alacsony lángon, kevergesd gyakran és időnként pótold az elpárolgott vizet.
Közben jöhet az ízesítés is! Adj hozzá bazsalikomot, akár friss levelet apróra vágva, vagy fűszerkeveréket, illetve chili port vagy egy kis kimagozott felkarikázott erőspaprikát adj hozzá.