Receptek
Recept nyomtatásPohárdesszert
Hozzávalók
Hozzávalók – 4 adaghoz
… a vaníliakrémhez:
1 tasak Haas Natural vaníliaízű pudingpor
3 dl tej
4 dkg cukor
1 tasak Haas Natural Vanillincukor
5 dkg vaj vagy margarin
1 tojás sárgája
… a zselés réteghez:
1 tasak Haas Natural Piros tortazselé por
8 dkg cukor
2,5 dl víz
10 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs vegyesen
1 teáskanál fahéj
1 tasak Haas Natural Vanillincukor
a tetejére
5 dkg pirított mogyoró
Elkészítés
A zselés réteghez a gyümölcsöt a vanillincukorral és a fahéjjal felfőzzük, amíg a szemek kissé szétesnek, hozzáadjuk a tortazselét, a cukrot és 2,5 dl vizet, elkeverjük és felforraljuk, majd a tűzről levéve kissé hűtjük. 4 szép talpas pohárba kanalazzuk, hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
A pudingport a cukorral és néhány evőkanál hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és krémesre főzzük. Kihűtjük, majd belekeverjük a vajat és a tojás sárgáját. A krémet a zselé tetejére rétegezzük. Hűtőben teljesen lehűtjük. Durvára vágott pirított mogyoróval meghintve, gluténmentes mézeskaláccsal díszítve a karácsonyi menü tökéletes lezárása lehet. :)
Mézeskalács recept: http://haas.hu/mezeskalacs_