Receptek
Recept nyomtatásPudingos-túrós piskótakekercs
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál rizsliszt, 1 evőkanál Haas Natural Étkezési keményítő, 6 evőkanál cukor, 3 evőkanál víz, 1 kiskanál Haas Natural Sütőpor
Hozzávalók a fehér krémhez: 12,5 dkg margarin, 12,5 dkg túró, 10 dkg cukor, 1 csomag Vanillincukor, 1 csomag Haas Natural Tejszínízű pudingpor, 3 dl tej; Hozzávalók a sötét krémhez: 1 csomag Haas Natural csokoládéízű pudingpor, 4 dl tej, 3 evőkanál cukor.
Elkészítés
A krém elkészítéséhez a pudingokat a receptben szereplő tej mennyiségekkel készítsd el, majd hűtsd ki. A világos krémhez a margarint keverd habosra a cukorral és a vanillincukorral, majd keverd bele a túrót és a tejszínízű pudingport és minimum fél órára rakd hűtőbe.
A piskóta elkészítéséhez a cukrot habosítsd ki a tojássárgájával, keverd hozzá a többi hozzávalót, majd lazán forgasd bele a keményre vert tojásfehérjéket. A masszát sütőpapírral kibélelt nagy tálcán egyenletesen terítsd el, előmelegített sütőben légkeveréses funkción 200 C fokon süssed 5-6 percig. Papírral együtt emeld ki a piskótalapot és hagyd kihűlni. Kend meg a piskótalapot vékonyan a túrós, majd a csokoládés krémmel, tekerd fel, a megmaradt krémet kend a tetejére és kész is.