Receptek

Recept nyomtatás

SÁRGABARACKLEKVÁR MANDULÁVAL

Hozzávalók 1 tasak Haas Quittin baracklekvár zselésítő befőzőszerhez: 1,15 kg (megmosott, kimagozott, felkockázott) sárgabarack, 10 dkg (szeletelt) mandula, 50 dkg cukor

Hozzávalók

1. Mosd meg, magozd ki, (tetszés szerint meghámozhatod – de ez nem szükséges) majd vágd kisebb darabokra a sárgabarackot, mérd le és tedd egy nagy lábosba.
2. Az előkészített sárgabarackot keverd össze a gyümölcs súlya alapján kiszámított mennyiségű Haas Quittin zselésítőszerrel és mandulával, majd forrald fel.
3. Ha felforrt a gyümölcsös-mandulás-zselésítőszeres keverék, keverd hozzá a cukrot, majd várd meg, míg újra felforr.
4. Ezt követően főzd folyamatos kevergetés mellett közepes lángon még 5 percig a lekvárt.
5. Végül vegyed le a lábost a tűzről, ha van hab a lekvár tetején, akkor szedd le, és merőkanállal töltsd a forró lekvárt a tiszta befőző üvegekbe a peremig. Ügyelj arra, hogy az üvegeket jól zárd le, illetve ajánlatos kb. 5 percre a lezárt üvegeket fejjel lefelé fordítani.
A lekvár melegen még folyós, kihűlés során kezd el sűrűsödni. A megtöltött üvegek forrók, konyharuhával / konyhai kesztyűvel nyúlj hozzájuk.

Elkészítés