101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI
Sütőtök lekvár
A lekvárfőzés időszaka nem zárult le nálunk a nyár végén! Pikáns lekvárt főzhetünk az ősszel és télen is kapható sütőtökből.
Sütőtök lekvár
Hozzávalók: 3-4 kápia paprika, 750 g tisztított sütőtök, 4 ek barnacukor, 2 ek fehér balzsamecet, 2 chili paprika, 2 tk só, 1 ág rozmaring, 20 g reszelt friss gyömbér, 2 ek méz, 1 tasak Haas Quittin 3:1 zselésítőszer
Elkészítés: A paprikát kicsumázzuk, a sütőtököt felszeleteljük és kb. 20 percig sütjük 200 fokos sütőben. Közben a lereszelt gyömbért összekeverjük a balzsamecettel és a cukorral, és állni hagyjuk a fazékban. A rozmaring ágakat leforrázzuk, mintha teát készítenénk. Ha megsültek a zöldségek, héj nélkül, feldarabolva összekeverjük a többi hozzávalóval, felengedjük 1-2 dl rozmaringos főzettel és kb. 10 percig rotyogtatjuk. A mézet csak a végén adjuk hozzá, majd töltsük sterilizált üvegekbe!
Sütőtök lekvár
Hozzávalók: 3-4 kápia paprika, 750 g tisztított sütőtök, 4 ek barnacukor, 2 ek fehér balzsamecet, 2 chili paprika, 2 tk só, 1 ág rozmaring, 20 g reszelt friss gyömbér, 2 ek méz, 1 tasak Haas Quittin 3:1 zselésítőszer
Elkészítés: A paprikát kicsumázzuk, a sütőtököt felszeleteljük és kb. 20 percig sütjük 200 fokos sütőben. Közben a lereszelt gyömbért összekeverjük a balzsamecettel és a cukorral, és állni hagyjuk a fazékban. A rozmaring ágakat leforrázzuk, mintha teát készítenénk. Ha megsültek a zöldségek, héj nélkül, feldarabolva összekeverjük a többi hozzávalóval, felengedjük 1-2 dl rozmaringos főzettel és kb. 10 percig rotyogtatjuk. A mézet csak a végén adjuk hozzá, majd töltsük sterilizált üvegekbe!