101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Sütőtökös-mogyorós muffin csokival

A sütőtökös muffin is rendelkezik a zöldségsütik minden előnyével (kevesebb és lassabban felszívódó szénhidrát, alacsonyabb cukorigény stb.), de a hozzáadott étcsoki és a fűszerek ráadásul egy nagyon izgalmas ízvilágú, igazi őszi süteményt eredményeznek!
Gluténmentesen is bátran elkészíthető, mert a tésztájában a sült sütőtök és a mogyoró mellett a kevés liszt bármilyen gluténmentes keményítővel helyettesíthető!
Sütőtökös-mogyorós muffin csokival
Hozzávalók: 10 dkg liszt vagy Haas Natural keményítő, 6 g sütőpor, 1-1 tk szerecsendió és fahéj, 5 dkg mogyoró, 15 dkg megsült sütőtök, 7 dkg barna nádcukor, 2 tojás, 0,5 dl olaj, étcsoki kis kockákra vágva
A cukrot kikeverjük a tojással és az olajjal, majd hozzáadjuk a száraz összetevőket az étcsoki kivételével, amit durvára vágunk és a legvégén forgatunk csak bele a masszába. A muffinsütőbe muffinpapírt teszünk, abba 2/3-ig belekanalazzuk a masszát, és 180 fokon pirosodásig sütjük kb. 20 percig.

Kipróbált recept a Mákvirág Gasztroklub ajánlásával!

Vissza