Receptek

Recept nyomtatás

Szilvás piskótás süti

Hozzávalók

1 bögre (250 ml) finomliszt vagy gluténmentes lisztkeverék
2 ek darált dió vagy mandula
50 g cukor (Haas Natural kristálycukor) vagy más édesítő
1 tasak Haas Natural vanillincukor a tésztába
1 tasak Haas Natural vanillincukor a szilvához
2 tojás
180 ml tej vagy növényi tej
1 ek kakaópor
8 g Haas Natural sütőpor
csipet só
kb. 25 dkg szilva, kimagozva, gerezdekre vágva

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (légkeverésnél 160 °C). Egy közepes méretű tepsit vagy piteformát kivajazunk, sütőpapírral is kibélelhetjük.

2. A tojásokat a cukorral és az egyik tasak vanillincukorral kézi mixerrel vagy habverővel fehéredésig, könnyű, habos állagúra keverjük és a tejet.

3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a darált diót/mandulát, a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót majd hozzáadjuk a tejet és a óvatosan belekeverjük a tojáshabot.

4.A megmosott, kimagozott szilvát cikkekre vágjuk, és átforgatjuk a másik tasak vanillincukorban.

5. A tésztát a sütőformába simítjuk, a tetejére szépen elrendezzük a szilvagerezdeket.

6. Az előmelegített sütőben kb. 20–30 percig sütjük – a pontos idő a forma méretétől és a sütőtől függ. Akkor jó, ha a tészta közepe is átsült (tűpróbával ellenőrizhetjük)