101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI
Szőlőcukros energiabomba
Nem csak sportolóknak, hanem gyerekeknek és felnőtteknek is értékes, tápanyagokban gazdag köztes étkezés vagy desszert lehet ez az energiabomba, ami zárható dobozban könnyedén vihető iskolába, munkahelyre is. Ráadásul ki-ki elkészítheti saját ízlése vagy esetleges ételallergiája szerint. Ha az arányokat betartjuk, szabadon variálhatjuk az összetevőket.
Szőlőcukros energiabomba:
Hozzávalók: 40g tejpor vagy növényi fehérje por, 40g mogyoró, dió, mandula vagy más olajos mag, 35g kókuszzsír, vaj vagy margarin, 50g étcsokoládé, 30g puffasztott quinoa, rizs, vagy amaránt, 30g aszalt datolya, áfonya, mazsola vagy szilva, 50ml tej vagy növényi tej, 1-2 evőkanál szőlőcukor ízlés szerint
Elkészítés: A fehérjeport összekeverjük csomómentesre a tejjel, majd erős késes aprítóban krémesre turmixoljuk a többi hozzávalóval együtt. Csak a puffasztott gabonát hagyjuk ki belőle, ezt csak a végén forgassuk hozzá egy lapáttal.
A masszát legalább 1 órára tegyük hűtőbe, utána összeáll. Belenyomkodhatjuk jégkockatartóba vagy bonbonkészítő formába, de akár folpackba csomagolt hengert is készíthetünk belőle, amit ha kifagyott, fel tudunk szeletelni. Hűtőben tároljuk!
Kipróbált recept a Mákvirág Gasztroklub ajánlásával!