Receptek
Recept nyomtatásSzőlős-pudingos kosárka
Hozzávalók
-450 g liszt (70%rizsliszt, 30% kölesliszt)
-150 g porcukor
-2 db tojás
-150 g tejföl
-250 g margarin
-1 fürt szőlő
-1 csomag Haas Natural Vaníliaízű puding
-1 csomag Haas Natural Vanillincukor
-1 csomag Haas Natural Sütőpor
Elkészítés
A lisztet a sütőporral és a margarinnal gyors mozdulatokkal dolgozd el, majd add hozzá a tejfölt, cukrot és a tojást és gyúrj belőle sima tésztát. Tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki és tedd bele muffinformába, az alját szurkáld meg villával. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és körülbelül 10-15 percig süsd a tésztát, épp hogy egy kis barnás színt kapjon. Addig a pudingport leírás szerint főzd meg. Ha kész a tészta, akkor a kosárkát töltsd meg a vanília pudinggal és a tetejét díszítsd szőlővel, vagy bármilyen gyümölccsel.
Tipp:
1.,A tésztát a formában hűtsd ki, mivel melegen könnyen eltörik.
2.,Köles lisztet alkalmas kekszek, linzerek sütésére, íze azonban annyira karakteres, hogy érdemes más liszttel (pl. rizsliszt) keverni.
Jó étvágyat hozzá!