Receptek

Recept nyomtatás

Szőlős-pudingos kosárka

Hozzávalók

-450 g liszt (70%rizsliszt, 30% kölesliszt)

-150 g porcukor

-2 db tojás

-150 g tejföl

-250 g margarin

-1 fürt szőlő

-1 csomag Haas Natural Vaníliaízű puding

-1 csomag Haas Natural Vanillincukor

-1 csomag Haas Natural Sütőpor


Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a margarinnal gyors mozdulatokkal dolgozd el, majd add hozzá a tejfölt, cukrot és a tojást és gyúrj belőle sima tésztát. Tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki és tedd bele muffinformába, az alját szurkáld meg villával. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és körülbelül 10-15 percig süsd a tésztát, épp hogy egy kis barnás színt kapjon. Addig a pudingport leírás szerint főzd meg. Ha kész a tészta, akkor a kosárkát töltsd meg a vanília pudinggal és a tetejét díszítsd szőlővel, vagy bármilyen gyümölccsel.


Tipp:

1.,A tésztát a formában hűtsd ki, mivel melegen könnyen eltörik.

2.,Köles lisztet alkalmas kekszek, linzerek sütésére, íze azonban annyira karakteres, hogy érdemes más liszttel (pl. rizsliszt)  keverni.


Jó étvágyat hozzá!