101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Tippek először befőzőknek

Az év azon szerencsés időszakában vagyunk, amikor sokféle gyümölcsből készíthetünk lekvárt. A megfelelő Haas Quittin zselésítőszert használva gyorsan, kevés cukor felhasználásával, gyümölcsös ízű és élénk színű lekvárokat készíthetünk.
Pár tipp először befőzőknek: ● 1-2 kg alapanyaggal kezdjünk, hiszen a gyümölcs előkészítése igényli a legtöbb időt, így biztosan nem megy el a kedvünk rögtön az elején a befőzéstől. ● Az alapanyagok mennyiségénél kövessük a csomagolóanyagon szereplő előírást. ● Mindig sterilizált üvegbe töltsük a lekvárt, aminek a legegyszerűbb módja, ha az üvegeket és a csavaros kupakokat hideg sütőbe tesszük, majd 100 fokon legalább 10 percig hőkezeljük. ● A lekvárt a betöltés előtti utolsó pillanatig rotyogtassuk, ha krémesítés miatt beleturmixoltunk, utána is érdemes 1-2 percig forralni, hogy hőkezeljük. ● Érdemes kisméretű üvegeket használni, mert megbontás után hűtőben 1-2 hétig állnak el a lekvárok.
Örömteli befőzést kívánunk!
Vissza