Receptek
Recept nyomtatásTúrós-gyümölcsös pohárdesszert
Hozzávalók
Hozzávalók – 4 adaghoz
… a krémhez: 25 dkg túró, 5 dkg cukor vagy méz, 1 csomag Vanillincukor, 1 csomag Haas Natural Vaníliaízű vagy Tejszínízű pudingpor, 3 dl tej, 3 evőkanál cukor
… a zselés réteghez:1 tasak Haas Natural Piros tortazselépor, 8 dkg cukor, 2,5 dl víz, 15 dkg fagyasztott vagy friss eper vagy bogyós gyümölcs, 1 tasak Haas Natural vanillincukor
Elkészítés
Elkészítés: A krém elkészítéséhez a pudingot 3 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral készítsd el, hűtsd ki, majd kevered bele a maradék cukrot, vanillincukrot és a túrót és jól keverd össze. A krémet kanalazd a pohár aljára. A zselés réteghez a gyümölcsöt a vanillincukorral főzd fel, amíg a szemek kissé szétesnek, turmixolj bele, majd add hozzá a 2,5 dl vízben elkevert tortazselét és cukrot, keverd el, forrald fel, majd vedd le a tűzről és kissé hűtsd, majd öntsd a krém tetejére. Tedd a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Friss gyümölcsökkel tálald!