Receptek

Recept nyomtatás

zöldséges galette

Zöldséges vendégvárás a javából! Ha kevésbé hétköznapi, de laktató finomságokra vágysz, akkor ez a zöldséges mini galette pont neked való. Töltheted zöldséggel, húsokkal, megszórhatod akár sajttal is, ahogy éppen jól esik.

Hozzávalók

110 g kölesliszt
-110 g barnarizsliszt
-3 g útifűmaghéj
-6 g (fél csomag) Haas Natural Sütőpor
-100 g margarin
-50-100 ml víz
-só , bors
-olívaolaj

Töltelékhez (tetszés szerint változtatható zöldségekkel, fűszerekkel):
-100% paradicsom püré
-só , bors, oregánó
-cukkini
-padlizsán
-paradicsom
-lilahagyma

Elkészítés

Elkészítés:
1. Összekeverjük a liszteket, sütőport, útifűmaghéjat, egy csipet sót, borsot.
2. Hozzáadjuk a kockákra vágott margarint, és elmorzsoljuk a liszttel.
3. A tésztához adunk annyi vizet, amennyit felvesz.
4. Ha összeállt a tésztánk gombócot formálunk belőle és hűtőben 30 percet pihentetjük.
5. A tésztát 3-4 részre osztjuk, majd köralakúra kinyújtjuk.
6. Sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjünk paradicsompürével, megszórjuk
oregánóval, majd ráhalmozzuk a vékony karikákra vágott zöldségeket.
7. A tészta szélét visszahajtjuk, megkenjünk olívaolajjal.
8. 180 fokon 30-40 percig sütjük.

Tipp:
Ezt a receptet elkészíthetjük édes verzióban is. Ebben az esetben a tésztához adjunk 30 g porcukrot, tölteléknek használjunk lekvárt, amire friss/fagyasztott gyümölcsöt teszünk, ízesíthetjük